„Социален център Бургас” с Гран При от фестивала „Несебър без граници“

На 21 и 22.07.2018г., в гр. Несебър се проведе Четвърти фестивал за хора с увреждания „Несебър без  граници“.  В него участваха около 200 лица с увреждания от България, Русия и Казахстан.  за четвърта поредна  година  даде възможност на  хора с увреждания да покажат, че за изкуството ограничения няма. Над 200 участници  от България, Казахстан, Организатори на фестивала са  Община Несебър, Българо-Казахстанска асоциация за подкрепа и интеграция на хората с увреждания (Несебър) и Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания от гр. Караганда Казахстан.
Участниците във фестивала бяха поздравени лично от кмета на гр. Несебър- Николай Димитров и подкрепени от ентусиазираната публика на старинния град .
Целта на фестивала „Несебър без граници“ е да даде поле за изява на таланта и възможностите на хората със специфични потребности, както и да улесни общуването и контактите между хората с увреждания от различни страни посредством изкуството.
Тази година носители  на Гран При /Голямата награда/ на фестивала станаха потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение „Социален център Бургас”.
Те  спечелиха  най- високата оценка на журито и възхищението на публиката с изпълнение на танца „ По пътя към Европа”. Важна роля в подготовката на изпълнението изиграха  хореографите Николай Парушев и Жана Пенчева, както и  музикалният педагог Анка Янева. Танцът е продукт от работата на хората  с увреждания по проект  със заглавие „ Граждани на България- граждани на Европа”, който се финансира за период от седем месеца от Агенцията за хората с увреждания в България. Освен занятия по танци, дейностите по проекта включват и курс по „ Информираност за правата и отговорностите на хората с увреждания като граждани”.


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители