Феерия от цветове под формата на пеперуди и папагали

В самия край на месец август 2018г., потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение „Социален център Бургас“ посетиха Изложбите на пеперуди и папагали в Експозиционен център „Флора“. Красивите ефирни създания изглежда също много се зарадваха на посетителите, защото започнаха да кацат по тях.

В деня след изложбата беше проведено специално занятие, по време на което лицата с увреждания си припомниха за необикновената метаморфоза в резултат, на която какавидата се превръща в пеперуда.

На папагалите и папагалстването беше посветено друго наше занятие. По време на него, наблегнахме върху различните цветове и рисуването. Потребителите ни научиха, къде са разпространени тези екзотични птици, с какво се хранят, какви особености имат. В това, че са много симпатични се убедиха всички по време на срещата с тях.

Разходката ни сред летните изложби в Бургас, завърши с посещение на плажа. Хората ползващи инвалидни колички се опитаха да стигнат до морето по дървените скари поставени в пясъка. Досега с безкрайната морска шир под ласкавите лъчи на слънцето ще остане сред приятните спомени от това лято.


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители