Феерия от цветове под формата на пеперуди и папагали

В самия край на месец август 2018г., потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение „Социален център Бургас“ посетиха Изложбите на пеперуди и папагали в Експозиционен център „Флора“. Красивите ефирни създания изглежда също много се зарадваха на посетителите, защото започнаха да кацат по тях.

В деня след изложбата беше проведено специално занятие, по време на което лицата с увреждания си припомниха за необикновената метаморфоза в резултат, на която какавидата се превръща в пеперуда.

На папагалите и папагалстването беше посветено друго наше занятие. По време на него, наблегнахме върху различните цветове и рисуването. Потребителите ни научиха, къде са разпространени тези екзотични птици, с какво се хранят, какви особености имат. В това, че са много симпатични се убедиха всички по време на срещата с тях.

Разходката ни сред летните изложби в Бургас, завърши с посещение на плажа. Хората ползващи инвалидни колички се опитаха да стигнат до морето по дървените скари поставени в пясъка. Досега с безкрайната морска шир под ласкавите лъчи на слънцето ще остане сред приятните спомени от това лято.


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Фестивал „ИБЕРИЯ - СОЗОПОЛ 2024“

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Традиционната Великденска беседа в Сдружение „Социален център Бургас“