28 години от началото на българския преход към демокрация

Днес се навършват 28 години от началото на българския преход към демокрация и пазарна икономика. От 2003 г. 10 ноември е обявен за Ден на свободата на словото. По този повод, гости на потребителите на ЦСРИ на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас" бяха главния редактор на вестник "Черноморски фар"- Силвия Шатърова и нейния колега от вестника Георги Русинов. За добрата си работа, те наскоро получиха приз "Златно перо" на Съюза на българските журналисти.
Участниците в срещата научиха повече за това, как минава един работен ден в редакцията и как въобще се подготвя издаването на всеки пореден брой. По време на разговора бяха засегнати теми свързани с цензурата и автоцензурата; лесно или трудно е да се прави вестник и как един вестник успява да оцелее на фона на съществуващите много интернет сайтове, които предоставят и обновяват непрекъснато своята информация.
За всички беше интересно да научат, че за "Черноморски фар" някога са писали творци като Христо Смирненски и Радой Ралин. В края на срещата гостите получиха символичен подарък - Фар изработен от стари вестници в Творческата работилница на хора с увреждания с пожелание, в-к "Черноморски фар" да съществува още дълго време и работещите в него журналисти винаги да имат силата и куража да пишат честно и достойно да служат на обществото. 


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители

Среща с журналиста - пътешественик Георги Милков