Шахматен турнир за хора с увреждания

На 15.03.2018 г., четвъртък беше проведен за осми пореден път Традиционния шахматен турнир за хора с увреждания посветен на 3 март- Национален празник на България. В турнира участваха отборите на Сдружение „Социален център Бургас“, Районна организация на глухите- Бургас и Регионална организация на слепите- Бургас. Чрез надпреварата в тази най- мъдра игра на света- лицата с увреждания искат да покажат своите умения в логическото мислене. От друга страна съревновавайки се на мирното шахматно поле, те засвидетелстват и своята почит и преклонение пред падналите за свободата на България.
Съдия на турнира за втора поредна година бе Вячеслав Тиличеев. Руснак по произход, от няколко години той живее в Бургас. Самият той е професионален шахматен състезател и съвсем безкористно и с голям ентусиазъм поема съдийства на турнира.
На откриването на турнира присъстваха проф. Турманова- заместник областен управител на област Бургас, г-жа Христова- началник отдел „Социални дейности и здравеопазване“ при община Бургас, директорката на Младежки културен център Бургас, които са домакин на турнира- г-жа Делчилова, председатели и членове на организациите участници.
Наградите бяха осигурени от Областна управа – Бургас. Организаторите се погрижиха всеки от участниците да получи грамота за участие и купи за отборно класиране. И тази година на първо място се класираха състезателите от Регионална организация на слепите, второ място е за Сдружение „Социален център Бургас“ , а трето за Районна организация на глухите- Бургас. Накрая всички се почерпиха с вкусната торта осигурена от спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин“ с председател Есмерай Ибрям. 


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители

Среща с журналиста - пътешественик Георги Милков