Посещение на "Авиомузей" Бургас

В Международния ден на музеите - 18.05.2018 г. потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение „Социален център Бургас“ посетиха един от най- новите музеи в региона, а именно Авиомузей Бургас. Той се намира на Летище Бургас, в непосредствена близост до кв. Сарафово. Две от момчетата в групата влязоха в ролята на пилот с очила за виртуална реалност и управляваха самолета.
Любезно ни посрещнаха служителите в музея, които ни разказаха, че старите самолети разположени на Летище Бургас, доскоро са били амортизирани и недостъпни. Идеята те да станат част от авиомузей на открито съществува още от 1998 г., с отварянето на първият музей на авиацията за град Бургас. В течение на времето през 2005 г. експозицията затваря врати, а самолетите остават безстопанствени. През 2012 г. със задачата за тяхното опазване се заема Община Бургас и будни граждани, които съвместно започват малките стъпки за възстановяването на експозицията.
За потребителите на нашата социална услуга, днес ще остане един незабравим ден, заради получените нови знания за авиацията и заради добре прекараното време сред приятели.


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Ева и Мария представиха чудната и поучителна история "Кай водното конче"