Девети шахматен турнир за хора с увреждания

Днес  се проведе Деветия шахматен турнир за хора с увреждания посветен на Националния празник на България- 3 март. В турнира взеха участие потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение „ Социален център Бургас“ и членовете на  „Спортен клуб Вая- Бургас“ към Районната организация на слепите в града.  Целта на турнира е лицата със специфични потребности да покажат своите умения в шахматната игра, да демонстрират своя спортен дух и воля за победа. В същото време чрез турнира те засвидетелстват и своето уважение към загиналите за свободата на България.  
Специален поздрав към участниците отправи заместник кмета по „Здравеопазване, социални дейности и спорт“ на община Бургас д-р Лорис Мануелян. Приветствие към организаторите и участниците бе прочетено и от името на заместник областния управител проф. Севдалина Турманова.
Съдия на турнира бе Димчо Господинов. Той бе подпомогнат в своята работа от младите надежди на Шахматен клуб „ Бургас 64“- братята Давид и Ефим Кан.
Николай Колев от Районната организация на слепите, известен със своята богата колекция от шахове показа последните попълнения в нея.
Всички участници в турнира получиха грамоти и тениски. Първо място спечели отборът на „Спортен клуб Вая- Бургас“, а второто остана за Сдружение „ Социален център Бургас“. В индивидуалната надпревара на първо място сред незрящите е Огнян Сербезов със 100% загубено зрение. Сред трудноподвижните лица от „ Социален център Бургас“ най- добре се представи Жельо Желев. Именно затова може да се каже, че в надпревара като тази най- голям  победител е силата на човешкия дух!


Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители