Посещение на потребителите на с ЦСРИ в Етнографски музей - Бургас

Днес потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение  „ Социален център Бургас“  посетиха Етнографски музей - Бургас. Посещението е своеобразна прелюдия към предстоящата в сряда  лекция на тема:
 „ Танц върху жарава или магията на нестинарството. В какво се състои сакралността на този обряд. “ от най- новия проект на Сдружението. В музея, разделени в малки групи, потребителите на Центъра изгледаха филм от 1965 г., разказващ за баба Злата от с. Българи, по - известна като „последната  нестинарка“ .  В рамките на проекта, който носи заглавието  „ Социална рехабилитация чрез запознаване с културното наследство и самобитност на българите“ са предвидени серия от лекции посветени на различни исторически и културни теми. Проектът ще се осъществи с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания.
В двора на Бракаловата къща, под сянката на дъхавата липа, потребителите на ЦСРИ и техните придружители продължиха интересната дискусия за обичаите и традициите, които ни свързват с миналото.  Не пропуснахме и да поздравим и рожденика в групата.

Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители