Представяне на "Цветя от дъгата"- книга от Звезделина Праматарова

Днес в двора на Дома на писателя в Бургас се състоя представянето на  книгата "Цветя от дъгата", чийто автор е Звезделина Праматарова. Авторката е потребител на ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас".

Звезделина е жена със специфични потребности, чието желание за творчество и воля за живот не са били прекършени от трудностите, с които я сблъсква живота.  Писането на стихотворения и разкази е своеобразен начин за справяне с трудните ситуации в живота й.

Те са грижливо записвани от майка й  и други близки в продължение на години.  А днес събрани в книга се  превръщат в подарък за нейния 65 годишен полуюбилей.

Издател на книгата е Издателска къща "Знаци" с управител Румяна Емануилиду, а нейн редактор е близкият приятел на Звезделина – Пенчо Тодоров.

Събитието бе уважено от  Диана Саватева, заместник кмет на община Бургас, авторката получи и Поздравителен адрес от Мария Ценова- заместник областен управител на област Бургас.

Сред публиката освен приятелите на Звезделина от  ЦСРИ при "Социален център Бургас" бяха и представители на потребителите  и екипа   на ЦСРИ за лица с психични разтройства, представители на НЧ "Фар"- Бургас, др.

Ученици от паралелка по "Актьорско майсторство" с преподавател Даниела Стоянова, от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас прочетоха избрани стихотворения.





Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители