Велики четвъртък е най-важният ден от Страстната седмица

Велики четвъртък е - най-важният ден от Страстната седмица

На Велики четвъртък потребителите на ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас" посрещнаха студентите медици- Габриела Карабойчева, Ангел Ангелов и Константин Симеонов. Всички те са членове на Ротаракт клуб Бургас.

Гостите донесоха като подарък най-различни великденски украси и материали. Заедно възпроизведохме "Традицията на Великден"- с боядисване на първото червено яйце, гадаене на бъдещето по яйцето от миналата година, направихме кръстен знак върху челото за здраве.

След това разделени по групи всички участваха в творческа работилница за багрене на яйца. Великденските курабии потребителите ни приготвиха още вчера по време на специално кулинарно ателие. Сред гостите беше и обявената за най- добра студентка по медицина Габриела Карабойчева. Тя даде ценни здравни съвети по отношение консумацията на великденските яйца.

След това  боядисаните  яйца бяха подредени в красиви аранжировки.  Изпратихме новите ни приятели с надежда за регулярни срещи и интересни инициативи в бъдеще. Всеки от потребителите отнесе към дома си и яйцето, което е оцветил, както и козунак за празника.

От името на всички нас от ЦСРИ- "Социален център Бургас", приемете най-искрени пожелания за светъл и весел Великден, споделен с роднини и приятели!











Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители