Интересен и запомнящ се Ден на народните будители

Интересен и запомнящ се Ден на народните будители

Денят на народните будители днес отбелязахме по интересен и запомнящ се начин. На потребителите от ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас" гостуваха децата потребители на Дневен Център Св.Николай Чудотворец. 

Димо, Теодора и Атанаска от домакините се превъплатиха в образите на будителите Иван Вазов и първата българска светска учителка Анастасия Димитрова. Всеки от тях разказа за просветителското дело на героя, в чийто образ се е превъплатил.

Попитахме, кой знае стихотворението "Аз съм българче".  Заедно пяхме "Тих бял Дунав се вълнува" по стихове на Вазов и марширувахме на фона на песента, в която се разказва за друг велик наш будител. 

Под погледа на наставниците Теди и Наси, /защото така са наричали първата учителка- наставница/, някои се опитаха да изпишат името си на пясък, както са правили учениците в миналото, а други го направиха ползвайки съвременни технологии и екранна мишка за компютър.

Вълнуващата среща завърши с обща снимка, по време на която всички оформиха усмивки, извиквайки много пъти думата "БУДИТЕЛИ"!Коментари

ПОПУЛЯРНО

Занятие по хлеботерапия проведоха потребителите на ЦСРИ

Тържество по случай "Международния ден на хората с увреждания"